God effekt av antroposofisk behandling

Pediatrician Examining GirlEn ny forskningsstudie viser en reduksjon i antibiotikabruk hos barn med akutte luftveisinfeksjoner og ørebetennelser som ble behandlet med antroposofiske medisiner. Antiobiotika var kun nødvendig for  5,5 % av barna som fikk antroposofisk behandling, mot 25,6 % blant barna som fikk konvensjonell medisin. Barna som fikk antroposofisk behandling hadde også mindre behov for smertestillende medisiner og de merket en raskere bedring av symptomer. Funnene er viktige i forhold til at bruken av antibiotika må ned for å få bukt med det økende problemet med antibiotikaresistens. Studien gir også ytterligere bevis for at antroposofisk behandling gitt til barn ved slike vanlige betennelsestilstander er både fordelaktig og trygt.

Tallene kommer etter en analyse av data fra en såkalt prospektiv, observasjons – og sammenligningsstudie i primærhelsen  (International Integrative Primary Care Outcomes Study (IIPCOS) – Anthroposophy).  Studien inneholdt 529 barn som fikk behandling av leger som både tilbyr antroposofisk og vanlig skolemedisinsk behandling.

Les hele artikkelen her

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s