Nye Zerocholstudier viser god effekt

To ferske studier på Zerochol utført av et forskerteam ved University of Bratislava i Slovakia ble nylig presentert i Glasgow på den 83. kongress i det Europeiske Arteriosklerose forbundet. Begge viser en signifikant senkning av kolesterolet med kosttilskuddet Zerochol.

Mange med høyt kolesterol ønsker ikke kolesterolsenkende medisiner (statiner). Man vet også at mer enn 50% av pasienter som får foreskrevet statiner slutter å ta medisinene i løpet av 3 år på grunn av bivirkninger som muskelsmerter, leverplager, forstoppelse, diare og utslett. Zerochol plantesteroler er et bivirkningsfritt alternativ som virker.

I den første studien deltok 93 pasienter (41 menn, 52 kvinner) med høyt kolesterol, som av forskjellige årsaker ikke kunne ta statiner. De fikk en tablett Zerochol (800 mg plantesteroler) to ganger per dag. Hele 26,9% av deltagerne nådde faktisk normalverdier (ESC guidelines) av LDL etter 12 uker på Zerochol. Målingene gjort etter 4, 8 og 12 uker viste:

  • en sterk nedgang av totalkolesterolet
  • nedgang på hele 17,37% av LDL-kolesterol etter 12 uker
  • en svak økning av det gode HDL kolesterolet

Den andre studien omfattet 55 pasienter med forhøyet kolesterol, som tok 20 mg statiner om dagen. Pasientene var blitt foreskrevet høyere doser med statiner for å komme ned på ønsket kolesterolnivå, men tålte de økte dosene dårlig.  Deltagerne fikk isteden en tablett Zerochol to ganger per dag, sammen med 20 mg statiner. På 12 uker ble totalkolesterolet ytterligere senket. LDL kolesterolet hadde gått ned med hele 27% (!) etter 12 uker, og 12 av 55 pasienter nådde normalnivå (ESC guidelines) etter 12 uker med en kombinasjon av plantesteroler og statiner.

Det er forøvrig foretatt omkring 200 generelle studier på kolesterol og plantesteroler. Resultatene er så entydige at European Food Safety Authority (EFSA) anerkjenner at et inntak på 1,5 – 3,0 gram plantesteroler om dagen senker kolesterolnivået i blodet.

Les mer om Zerochol på www.zerochol.no

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s