Ny forskning viser at homeopati virker

Individualisert homeopati har effekt ut over placebo. Det er konklusjonen i Robert Mathie m.fl. sin systematiske litteraturstudie og meta-analyse, publisert i 2015. Dette er den første litteraturstudien (meta-analyse) med fokus på individualisert homeopati. Man har gjennomgått hele 32 tidligere publiserte studier som omhandler totalt 24 forskjellige medisinske tilstander. Resultat fra de tre forsøkene som var av høyest kvalitet tyder på at det er dobbelt så høy sjanse for å oppnå positiv effekt av homeopati enn av placebo! Les hele studien her

I disse forkjølelsestider…

En ny multinasjonal klinisk studie fra mai i år tar for seg forkjølelse med feber hos 523 personer fra 1-65 år. Begge grupper fikk standard symptomatisk behandling i form av paracetamol eller lignende. Den ene gruppen fikk imidlertid i tillegg homeopatisk behandling i form av Influcid®, (Acon. D3, Bry. D2, Eupat. D1, Gels. D3, Ipecac. D3, Phos. D5). Gruppen som fikk homeopati viste både et lavere forbruk av paracetamol, samt at symptomene forsvant 1-2 dager tidligere. Homeopatimedisinen hadde heller ingen bivirkninger. Les hele studien her

Homeopati forebygger forkjølelse hos barn

En norsk studie fra 2005 viser at forebyggende homeopati kan bidra til å redusere plagene ved infeksjoner i øvre luftveier hos barn. Undersøkelsen inkluderte 169 barn under 10 år som ble delt i to randomiserte grupper. Den ene gruppen fikk individualisert homeopatisk forebyggende behandling i tillegg til konvesjonell behandling, mens den andre gruppen kun fikk valgfri konvensjonell behandling. Resultatene viste en signifikant forskjell der gruppen som mottok homeopatisk behandling reduserte både graden av symptomer og sykdomsvarighet. Les hele studien her

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s