Ny rapport viser effekt av homeopati

Wissenschaftliche Gesellschaft fur Homoöpathie (WissHom) er et nettverk av  leger og forskere fra Tyskland, Sveits og Østerrike. WissHom har nylig publisert en 60 siders oppsummering over status på homeopatisk forskning. I Norge hører vi alt for ofte bastante påstander fra motstandere av homeopatien om at ”forskning viser at homeopati ikke virker.” Som vi vet så har en løgn som gjentas ofte lett for å bli godtatt som sant. Men publikasjonen, som er et resultat av et samarbeid mellom en rekke prestisjetunge forskernavn, viser noe ganske annet. Forskerne har tatt for seg fire forskjellige forskningsområder innen homeopatien, og rapporten konkluderer med følgende:

  • klinisk erfaring: homeopatisk behandling viser teraputisk effekt og fyller en viktig rolle i legers daglige praksis (i de gjeldende landene er det i hovedsak leger som utøver homeopatisk behandling)
  • randomiserte kontrollerte kliniske forsøk: slike studier av høy kvalitet viser spesifikk effekt av homeopati ut over placebo
  • meta-analyser: fire av fem meta-analyser viser at homeopatisk medisin er statistisk bedre enn placebo
  • basisforskning: forskjellige eksperimenter på cellekulturer, dyr og planter viser spesifikk og reproduserbar effekt av homeopatiske medisiner i høye potenser.

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s