Homeopati i pediatrisk praksis

little girl and young doctor in hospital having examination

For å få en bedre forståelse av den globale holdningen og bruken av homeopati i pediatrisk praksis ble det nylig gjort en omfattende online spørreundersøkelse. 582 leger og barneleger i seks land (Tyskland, Spania, Russland, Bulgaria, Israel og Colombia) responderte. Resultatene, som er publisert i Global Pediatric Health, viser en relativt utbredt bruk av homeopati ved barnesykdommer i disse landene.

Hele 15% av legene svarte at de bruker homeopatiske medisiner jevnlig i sin praksis. Det ble ikke informert om at undersøkelsen gjaldt bruken av homeopati spesielt. Homeopati er mest brukt ved gjentatte infeksjoner i øvre luftveier, spedbarnskolikk og søvnforstyrrelser. I majoriteten av tilfellene brukes homeopati sammen med tradisjonelle skolemedisiner.

I mange land i Europa og andre deler av verden er det en lang tradisjon for at leger foreskriver homeopatiske medisiner, mens i Norge er det dessverre bare en håndfull. I Europa ser man faktisk en økning i bruken av homeopatiske og antroposofiske medisiner, mens i Norge er det en nedadgående trend.

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s