Homeopatiske medisiner fortsatt tilgjengelig i 2017

Etter implementering av ny legemiddelforskrift den 12. januar 2017, kreves det at alle homeopatiske legemidler som skal omsettes i Norge har en egen godkjent registrering.

Situasjonen ser ut til å bli som følger:

Etter 12. januar 2017:

  • SLV vil offentligjøre en liste over alle homeopatiske medisiner som har søkt registrering. SLV har så innvilget en 3 måneders omstillingsperiode gjeldende fra den dato SLV offentliggjør listen. I denne omstillingsperioden vil alle homeopatiske legemidler bli solgt gjennom apotek som før.

Etter at omstillingsperioden utgår (antatt medio apri)l:

  • Alle homeopatiske medisiner det er søkt registrering for kan selges som før, inntil SLV har ferdigbehandlet søknaden.
  • Homeopatiske medisiner med godkjent registrering vil bli tillatt solgt gjennom apotek i henhold til den nye registreringen. Liste over tillatte homeopatiske legemidler vil bli publisert på SLV sine nettsider. Listen vil bli oppdatert jevnlig.
  • Homeopatiske medisiner uten godkjent registrering vil bare kunne selges med godkjenningsfritak (resept) fra lege.

Merk: Alle homeopatiske medisiner i form av øyedråper, nesedråper, øredråper, stikkpiller og vagitatorier vil uten unntak kreve godkjenningsfritak (resept) fra lege.

Konklusjon:  De aller fleste vanlige homeopatiske medisiner vil bli tilgjengelig gjennom apotek som før. Antall produsenter, forskjellige styrker og pakningsstørrelser vil imidlertid bli redusert.

Drogesentralen DCG

DCG er den produsenten i øyeblikket som jobber mest aktivt med registrering av enkeltmidler i Norge. DCG leverer p.t. kun D-potenser. Vi jobber sammen med DCG, for også å kunne levere et utvalg C- og M-potenser.

I tillegg har vi fått signaler fra andre produsenter, blant annet Sanum og Heel at de vil registrere en rekke medisiner. Vi vil informere løpende.

Andre homeopatiske – og antroposofiske legemidler fra kjente og kjære leverandører som Homeoden, Helios Pharmacy, Weleda, Wala med fler, vil ikke lenger bli mulig å kjøpe reseptfritt i Norge etter april. Leger kan imidlertid skrive ut en spesialresept, et såkalt godkjenningsfritak.

DCG leverer også Schüsslers Cellesalter nr 1 – 12. Med unntak av nr 3, 7 og 9 (henholdsvis calc sulph, kal sulph, natr chlor) som venter på godkjenning fra Svenske Läkemedelverket. (Alternativ for disse tre er å bestille dem som homeopatiske piller i D6).

Bruk vårt Lagersøk for å sjekke hva som finnes på lager av homeopatiske medisiner. Her ser du også eventuell leveringstid. NB: Informèr alltid apoteket om varenummer ved bestilling av homeopatiske medisiner.

Privatimport
Forbudet mot privatimport av homeopatiske medisiner opprettholdes. Det eneste man har lov til er å personlig ta med seg homeopatiske legemidler hjem fra EU. Om de er til eget bruk vel og merke. Ta kontakt med oss om du har spørsmål.

Kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s