Lov med privatimport

Statens Legemiddelverk har igjen endret syn og nå åpnet for privatimport av homeopatiske medisiner igjen. Dette betyr at du som privatperson ikke lenger MÅ gå via lege for å få et godkjenningsfritak for å kjøpe en medisin som ikke har noen egen registrering i Norge. Du kan bestille direkte fra utlandet uten at tollen skal stoppe dem. NB: Dette gjelder homeopatiske medisiner lovlig omsatt i EU!

Når det er sagt, så er det svært viktig at man fortsetter å bruke apoteket for å kjøpe alle de medisinene som det er søkt registrering for, og som selges reseptfritt på apoteket. Merk altså at homeopatiske – og antroposofiske medisiner fortsatt er klassifisert som legemidler, og dermed selges de kun på apotek i Norge.

En liste over alle homeopatiske medisiner som selges reseptfritt på apotek i Norge kan du se ved å klikke her. Bruk Lagersøk NNS for å se tilgjengelige medisiner, potenser og korrekt varenummer. Husk alltid varenummer når du skal bestille en medisin på apoteket!